שטרודל גבינה מבצק פילו

שטרודל גבינה מבצק פילו, בתוספת של אוכמניות מיובשות, פשוט מושלם ליד הקפה.

מאת: דפנה מיכאל

דרג:
שטרודל גבינה מבצק פילו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 עלי פילו מעדנות
  • 300 גרם גבינה מוצקה כמו כנען
  • 100 גרם גבינה לבנה רגילה
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס סוכר – אפשר יותר לפי טעם
  • וניל או רום
  • גרד מלימון
  • ביצה קטנה
  • 2 כפות קורנפלור
  • חופן נדיב אוכמניות מיובשות או צימוקים
  • מעט חמאה מומסת להברשת העלים

אופן הכנה:

1. מניחים בקערה את הגבינות עם הסוכר ומערבבים.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת הומוגנית.
3. מניחים על משטח עבודה עלה של פילו.
4. מברישים את חציו בחמאה ומקפלים ל- 2
5. מניחים רבע ממלית הגבינה קרוב לקצה של הבצק,
6. מקפלים את הצדדים מעט על הגבינה, ומגלגלים לכרוכית.
7. מברישים היטב את הכרוכיות בחמאה.
8. מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכ- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה.
9. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם וטרי.
 
דרג: