שטרודל גבינה ושזיפים מיובשים

בחוץ - מעטפת פציחה של עלי פילו משוחים בחמאה; בפנים - כמות נדיבה של מלית גבינה מתוקה משובצת שזיפים עסיסיים, שרוככו בסירופ מתוק.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
שטרודל גבינה ושזיפים מיובשים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 2 שטרודלים באורך 35 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עלי פילו
  • 250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • ½ כוס מים
  • 3 כפות קונפיטורה שזיפים
  • ⅛ כפית קינמון טחון
  • קורט ציפורן טחונה
  • 75 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 500 גרם גבינת "כנען"
  • ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות קורנפלור
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות על גבי האריזה. שמים את השזיפים המיובשים בסיר בינוני. מוסיפים מים, קונפיטורה ותבלינים, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 5 דקות. מצננים את השזיפים בסירופ שבסיר - הופכים אותם מדי פעם כדי שיספגו את הסירופ.
2. מכוונים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. ממסים את החמאה בסיר קטן מעל להבה נמוכה.
3. מכינים את המלית. שמים את הגבינה במכל של מעבד המזון. מוסיפים סוכר, וניל, ביצים וקורנפלור ומעבדים במשך 4-3 דקות לתערובת סמיכה מאוד וחלקה.
4. פורשים עלה פילו על משטח העבודה - הצד הארוך בכיוון הגוף - ומברישים אותו במעט חמאה. מכסים בעלה שני ומברישים גם אותו. מכסים בעלה שלישי ומברישים בחמאה. מסדרים חצי מכמות השזיפים בשורה צפופה במרחק 10 ס"מ מהשוליים הארוכים הקרובים עד למרחק 4 ס"מ מהשוליים הקצרים. מכסים את השזיפים בחצי כמות הגבינה. מקפלים את 10 הס"מ הנקיים של עלי הפילו מעל פס המלית. מקפלים פנימה את השוליים הקצרים הנקיים כדי לסגור את המלית. מגלגלים לכרוכית הדוקה. מעבירים את הכרוכית לתבנית המרופדת, כשצד התפר כלפי מטה. מכינים כרוכית שנייה באותה דרך. מברישים את הכרוכיות בשאריות החמאה המומסת. עושים חתכים קצרים לרוחב הכרוכיות בחלק העליון של הבצק במרווחים של 5-4 ס"מ.
5. אופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות, עד שהשטרודלים מזהיבים יפה. מצננים לטמפרטורת החדר (במהלך הצינון מלית הגבינה מתייצבת ומקבלת מרקם חלק). חותכים למנות לפי חתכי הסימון. מנפים למעלה אבקת סוכר. השטרודלים במיטבם ביום האפייה.
 
דרג: