שוק טלה בירקות שורש, סילאן ורימונים על מצע פירה שורשים

מתכון בשרי מפנק ומדושן עם מרכיבים מיוחדים והרבה תחכום

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שוק טלה בירקות שורש, סילאן ורימונים על מצע פירה שורשים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ בשרי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ק"ג שוק טלה טרי צעיר
  • 50 גרם סוכר חום
  • 1 בקבוק בירה שחורה
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
  • 1 ראש גינג'ר, קלוף וקצוץ
  • צרור תימין קצוץ
  • 6 שיני שום טרי קצוץ
  • מלח
  • פלפל לבן
  • סילאן
  • מיץ רימונים משני רימונים
  • לפירה:
  • 4 תפוחי אדמה בינונים שטופים וקלופים
  • 2 בטטות קלופות ושטופות
  • 2 סלרי ראש קלוף ושטוף
  • 1 ראש פטרוזיליה
  • 1 לפת
  • 2 בצלים קצוצים מטוגנים בשמן
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן הכנה:

1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד להשחמה, מוציאים מן הסיר ומניחים בצד.
2. באותו סיר בו טיגנו את הבשר מטגנים את כל הירקות עד להשחמה.
3. מוסיפים את היין האדום והבירה שחורה, ומשפשפים בעזרת כף עץ את התחתית של הסיר עד להורדת המשקה.
4. מוסיפים מעט מים ומתבלנים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבשר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה וחצי עד לריכוך הבשר.
בסיר נפרד:
5. מבשלים את כל הירקות מלבד הבצל, עם מעט מלח .
6. כאשר הירקות רכים, מסננים את המים ובסיר חם מאדים את כל המים הנותרים.
7. מועכים את כל הירקות (אפשר להעביר בבלנדר כדי לקבל מרקם קטיפתי) ומוסיפים מעט שמן זית, מלח פלפל לבן ואת הבצל.
8. מניחים במרכז הצלחת מהפירה, מעליו את שוק הטלה ויוצקים מעל מירקות השורש והנוזל של הבשר ומגישים.
דרג: