שוקי עוף בתערובת תבליני קארי ביתית וחלב קוקוס

מנה בשרית משובחת מהמטבח ההודי, מתאימה לארוחת חג הפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שוקי עוף בתערובת תבליני קארי ביתית וחלב קוקוס
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 שוקי עוף טרי
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 5 שיני שום פרוסות
  • קורט של הל
  • כפית של שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורד בפומפיה דקה
  • כף פפריקה מתוקה
  • קורט פפריקה אדומה חריפה
  • חצי מקל קינמון
  • כף כמון
  • חצי כף כורכום
  • עלה דפנה 1
  • מלח
  • חצי כף גאראם מאסלה
  • פלפל אדום חריף 1 קצוץ לקוביות קטנות
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • שליש כוס כוסברה קצוצה דק

אופן הכנה:

1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את שוקי העוף עד להשחמה יפה מבחוץ. מוציאים לצלחת ומצננים.
2. מוסיפים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצל עד לצבע זהוב. מוסיפים לבצל את כל התבלינים ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ למשך 4 דקות, לצורך הוצאת הארומה מהתבלינים.
3. מסדרים את שוקי העוף על תערובת הקארי ויוצקים את חלב הקוקוס. משלימים את הנוזל במים רק עד לכיסוי העוף.
4. מרתיחים ומבשלים לשעה לפחות על להבה נמוכה.
5. 10 דקות לפני סיום הבישול מפזרים את הכוסברה מעל העוף ומכסים.



 
דרג: