שוקי עוף בציפוי קראנצ'י

פשוט ומהיר: עוף בתנור בציפוי שילדים אוהבים

מאת: מירי מרלינג

דרג:
שוקי עוף בציפוי קראנצ'י
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 שוקי עוף ללא העור
  • 1 כף אבקת מרק
  • מים לבישול
  • לציפוי:
  • 2 כפות גדושות מיונז
  • 1 כף גדושה אבקת מרק פטריות או בצל
  • לציפוי הפירורי לבחירה:
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית אבקת גריל עוף
  • ½ כפית אבקת שום
  • ½ כפית אורגנו יבש (לא חובה)
  • 2 כוסות חטיף בייגלה (לא משנה מאיזה סוג) טחון גס במעבד מזון
  • 2 כוסות חטיף ביסלי (לא משנה איזה טעם) טחון גס במעבד מזון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. את השוקיים שמים בסיר וממלאים מים כדי כיסוי, מוסיפים אבקת מרק ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מסננים את הנוזלים ומניחים מעט להצטנן.
2. בינתיים מכינים 2 קערות:
בקערה ראשונה מערבבים מיונז ואבקת מרק פטריות או בצל עד שנוצרת מעין משחה.
בקערה שניה מכינים את הציפוי הרצוי לבחירה:
* 2 כוסות של פירורי לחם מעורבבים עם ½ כפית פפריקה מתוקה, ½ כפית גריל עוף, ½ כפית אבקת שום ו½ כפית אורגנו יבש (לא חובה).
* 2 כוסות של בייגלה (חטיף נשנוש ולא משנה מאיזה סוג: עם שומשום, עם מלח או רגיל) - טחון גס במעבד מזון.
* 2 כוסות של ביסלי (לא משנה מאיזה טעם) - טחון גס במעבד מזון.
3. את שוקי העוף מורחים בתערובת שבקערה הראשונה בעזרת מברשת סיליקון או אפייה או בעזרת הידיים, לאחר מכן מעבירים את השוקיים לקערה השניה, מצפים היטב את כל השוקיים שיהיו מכוסים מכל הצדדים.
4. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ-20-30 דקות עד להזהבה.  
דרג: