שוקי עוף בפירות מיובשים סויה ושקדים

שוקי עוף בפירות מיובשים סויה ושקדים, מתלבטים מה לבשל לארוחת צהריים? בואו לגוון עם שוקי עוף עם תוספות טעימות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שוקי עוף בפירות מיובשים סויה ושקדים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור דק
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות סויה
  • קורט אגוז מוסקט
  • כפית טימין יבש
  • 3 כפות שקדים פרוסים יבשים
  • 2 כפות צנובר
  • שמן קנולה
  • 8 שוקי עוף
  • בצל אדום בינוני פרוס דק
  • שמן זית
  • חצי כוס אננס מיובש
  • 1/3 כוס פרוסות קיווי מיובש
  • 1/3 כוס פפאיה מיובשת חתוכה
  • חצי כוס מנגו מיובש חתוך לרצועות
  • חצי כוס תפוח עץ מיובש חתוך לחצאי פרוסות
  • כפית עלי רוזמרין קצוצים
  • כפית ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפיה דקה או טחון
  • חצי כוס מיץ אננס
  • כף תרכיז תפוחים

אופן הכנה:

1. בקערית טורפים את הפפריקה, כף שמן זית, הפלפל השחור, הסויה, המלח, השום והמוסקט.
2. מורחים את השוקיים ומשרים ל-3 שעות מכוסה במקרר.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. את השקדים והצנוברים צולים לדקותיים בתנור חם, כאשר הם שטוחים בשכבה אחת בתבנית, תוך ערבוב להשחמה קלה.
5. מחממים בסיר שמתאים גם לצליה בתנור - 3 כפות שמן קנולה וצולים את השוקיים לחצי דקה מכל צד ומוציאים למסננת.
6. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומשחימים את הבצל.
7. מוסיפים אל הבצל, את קוביות האננס המיובש, הקיווי, הפפאיה ,המנגו, תפוחי העץ המיובשים, הרוזמרין והג'ינג'ר.
8. צולים תוך ערבוב 5 דקות.
9. מוסיפים את השוקיים, מערבבים ומוסיפים את מיץ אננס, תרכיז התפוחים ומים קרים -מעט מעל גובה השוקיים .
10. מרתיחים ומבשלים 30 דקות מעל להבה נמוכה חצי מכוסה.
11. מעבירים את הסיר לתנור להשחמה קלה ומעל מפזרים את השקדים והצנוברים.
12. מגישים חם.

 
דרג: