שוקי עוף בדבש וקרם קוקוס בשקדים

מנה בשרית עיקרית עם נגיעות של טעמים מתקתקים ורוטב קוקוס

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שוקי עוף בדבש וקרם קוקוס בשקדים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 שוקי עוף
  • קמח לבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס כרישה פרוסה דק
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 קופסת שימורי קרם קוקוס (להשיג ברשתות השיווק)
  • 1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
  • כוסברה
  • חופן שקדים מולבנים
  • חופן קטן של כוסברה קצוצה

אופן הכנה:


1. מחממים מחבת טפלון ומוסיפים את השקדים. מקפיצים ומערבבים ללא הפסקה עד תחילת השחמה. מסירים את המחבת מהחום וממשיכים להקפיץ דקה נוספת. מוציאים מן המחבת ומעבירים לצינון מעל לנייר סופג.
2. מחממים את התנור לחום גבוה.
3. מעבירים מהקמח אל צלחת רחבה ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור טחון.
4. מצפים את השוקיים היטב מכל הצדדים בקמח.
5. מחממים מעט שמן קנולה בסיר בינוני שמתאים גם לתנור וצולים בחום גבוהה את השוקיים, עד לקבלת צבע שחום מכל הצדדים. מוציאים מן התנור אל מסננת ומשאירים לצינון.
6. מוסיפים לאותו סיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הכרישה והשום וצולים ל-5 דקות.
7. מוסיפים את הדבש, קורט מלח, הפלפל החריף, קרם הקוקוס ומבשלים לכמה דקות תוך רתיחה קלה עד לאיחוד הרוטב.
8. מחזירים את שוקיי העוף ומכסים בנייר כסף.
9. מעבירים לתנור לכ-25-30 דקות. מדי 5 דקות מנערים בזהירות את הסיר לצורך ערבוב קל של הרוטב.
10. פותחים את נייר הכסף וצולים לעוד כמה דקות, עד לקבלת גוון שחום.
11. לפני ההגשה מפזרים מעל שוקי העוף מהשקדים ומעט מהכוסברה הקצוצה.
דרג: