שוקי עוף בגויאבות ופלפל שחור גרוס

שוקי עוף מטוגנים ומכוסים ברוטב גויאבות ייחודי בטעמו, מנה מקורית וטעימה לארוחת שבת או כל ארוחה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שוקי עוף בגויאבות ופלפל שחור גרוס
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 12 שוקי עוף
  • 1 ק"ג גויאבות
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק טעם עוף
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן

אופן הכנה:

הכנה:
1. חותכים את הגויאבות ומוציאים את הגרעינים הקטנים – טוחנים את פנים הגויאבה בבלנדר בתוספת 1/2 כוס מים ומסננים כדי להוציא כמה שיותר גרעינים. את החלק הבשרי של הגויאבה חותכים לקוביות.
2. בסיר רחב מחממים את השמן וצורבים את שוקי העוף, מוציאים ומוסיפים את קוביות הגויאבה, מטגנים קלות ומוסיפים את אבקת המרק. מערבבים ויוצקים את המים.
3. מוסיפים את מיץ הגויאבות שהכנו, מביאים לרתיחה, מחזירים את העוף לרוטב ומבשלים למשך כ-40 דקות, עד שמוכן.
4. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומגישים.
 
דרג: