שוקיי עוף צלויים

שוקיי עוף צלויים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שוקיי עוף צלויים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 עגבניות לא גדולות בשלות
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 בצל סגול
  • 8 שוקי עוף
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית צ'ילי יבש טרי, טחון
  • 1 כף עלי רוזמרין מיובש
  • 2 קורט מלח גס
  • 1 כוס יין אדום
  • 0.33 כוס שמן זית
  • 1 כף גדושה כמון
  • 1 כפית גדושה שום מיובש

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1. חוצים את העגבניות.
2. מנקים את הפלפלים מנקים מענף ושורשים וחותכים ל-4.
3. קולפים את הבצל הסגול וחותכים גס.
4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
5. מנקים את השוקיים משאריות נוצות ושוטפים תחת מי ברז.
6. מעבירים את השוקיים לתבנית פיירקס. סביב לשוקיים מפזרים את כל הירקות החתוכים.
7. מעל השוקיים בוזקים בצורה שווה פפריקה מתוקה, פלפל צ'ילי יבש, עלי הרוזמרין, מלח, היין האדום, כמון והשום המיובש.
8. יוצקים מעל כל המרכיבים 1/3 כוס שמן זית ומערבבים היטב עד לכיסוי השוקיים והירקות בכל התבלינים, מורחים שמן גם בין העור לבשר השוקיים.
9. מכסים בחזרה את השוקיים בעור ומשטחים בתבנית הפיירקס.
10. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 30 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים לעוד 15 דקות לערך עד לצלייה מושלמת תוך הפיכת השוקיים כל 5 דקות.  
דרג: