שוקולד פנה קוטה ושבבי שוקולד לבן

קינוח שמנת-שוקולד קר ומפנק, מתאים להגשה באירוח קל, בתום ארוחה חלבית ובכל אירוע חגיגי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שוקולד פנה קוטה ושבבי שוקולד לבן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מיכלי שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות
  • 2 כפיות ג’לטין טהור
  • 1/4 כוס מים
  • 50 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה:

הכנה:
1. מעבירים לתוך סיר שמנת להקצפה ואבקת סוכר, מבשלים תוך כדי ערבוב עד לנקודת רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה תוך כדי בחישה מתמדת עד שהשמנת מאבדת כשליש מנפחה. מסירים מהאש.
2. מוסיפים לתוך השמנת החמה את קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. ממיסים 2 כפיות קפה עם 2 כפות מים חמים ומוסיפים לתערובת השוקולד. בוחשים ומניחים בצד.
3. בתוך סיר קטן ממסים את הג’לטין במים ומשהים כ-5 דקות. מבשלים את תערובת הג’לטין על אש נמוכה עד להמסה מלאה, עד לקבלת נוזל שקוף.
4. מוסיפים את הג’לטין המומס לתוך תערובת השוקולד ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה כ-1 דקה.
5. מעבירים את תערובת השוקולד לשישה גביעים אישיים ומכסים בניילון נצמד. מצננים במקרר בין 4-6 שעות עד להגשה.
6. בעזרת קולפן ירקות קולפים מהשוקולד הלבן תלתלי שוקולד (אפשר גם לגרד את השוקולד בפומפיה גסה). לפני ההגשה מעטרים כל גביע בתלתלי שוקולד לבן.
דרג: