שומר צלוי בשמיר

מנה צמחונית ובריאה לאוהבי השמיר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שומר צלוי בשמיר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 שומר בינוני
  • 1 כפית קצח
  • 1/4 צרור שמיר
  • מלח אטלנטי
  • פלפל לבן גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שמן שומשום

אופן הכנה:

1. חותכים את השומר לרצועות.
2. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
3. קוצצים את השמיר מעט גס.
4. מתבלים את השומר עם השמיר, 2 קורט מלח אטלנטי, קורט פלפל לבן גרוס, שמן זית, שמן סומסום, כפית קצח ומערבבים היטב.
5. מסדרים בתבנית בשכבה אחת. צולים ל-15 דקות, הופכים בעזרת טרבד שטוח את השומר וצולים עד לריכוך והשחמה קלה.
הערה: יש לשים לב לא לרכך מדי את השומר אלה לשמר את הפריכות הטבעית של הירק.

דרג: