שווארמה פרגיות בתבשיל חומוס פיקנטי

גרגרי חומוס נימוחים, ירקות ארומטיים ונתחי שווארמה בתבשיל צבעוני וקל הכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
שווארמה פרגיות בתבשיל חומוס פיקנטי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם (⅔ 2 כוסות) גרגרי חומוס קפואים של "סנפרוסט"
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 1 פלפל אדום בינוני, חתוך לריבועים קטנים
  • 1 כפית כורכום
  • ¼-½ כפית פתיתי פפריקה חריפה או צ'ילי מיובש
  • מקל קינמון
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות קצוצות משומרות במיץ
  • 1 כף חומץ יין
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מלח
  • 400 גרם (אריזה אחת) שווארמה פרגיות אמיתית של "מאמא עוף"

אופן הכנה:


1. מפשירים את גרגרי החומוס - אפשר להוציא אותם מהמקפיא כמה שעות קודם, או לצקת עליהם מים רותחים ולסנן.
2. מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל, ומטגנים מעל להבה בינונית עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים במשך 20 שניות. מוסיפים גזר ופלפל אדום, ומטגנים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים כורכום, פפריקה חריפה ומקל קינמון ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את גרגרי החומוס לסיר, ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את העגבניות עם כל המיץ שלהן, חומץ ומים, ומביאים לרתיחה. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות. מערבבים פעמיים־שלוש במהלך הבישול. טועמים ומתקנים את התיבול.
4. מגביהים את הלהבה, ומוסיפים את נתחי השווארמה לסיר. מערבבים בזהירות, ומבשלים רק עד שהבשר מתחמם היטב. 

טיפ: לתבשיל צמחוני משביע ומזין, מוותרים על נתחי השווארמה.

דרג: