שבלול קינמון

המאפה החביב על אוהבי הקינמון בגרסה ביתית

מאת: מתכון גולש

דרג:
שבלול קינמון
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למלית הקינמון:
  • 100 גרם מחמאה מומסת, פושרת (או כל מרגרינה ללא מלח אחרת)
  • 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 1 כף גדושה קינמון
  • לזיגוג:
  • מי סוכר:
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים רותחים
  • לבצק:
  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 שקית שמרית או חצי שקית שמרים יבשים
  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • 1+1/4 כוסות מים פושרים
  • 1 בננה בינונית מרוסקת
  • 50 גרם מחמאה מומסת, פושרת - או מרגרינה ללא מלח מסוג אחר
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

אופן הכנה:
הכנת הבצק: 
1. מערבבים את השמרים עם הקמח כדי שלא יבואו במגע עם שאר החומרים, ואז מוסיפים את יתר חומרי הבצק, ולשים עד שהבצק אחיד. לאחר שנהיה אחיד ממשיכים ללוש אותו עוד טיפה.  הבצק הזה צריך לצאת נורא דביק. אם רוצים ניתן לרסס על הבצק בסיום הלישה מעט שמן. 
2. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח עד שהוא תופח כפליים מגודלו - שעה בממוצע. 
הכנת המלית: 
1. ממיסים 100 גרם מחמאה (או מרגרינה ללא מלח). 
2. מערבבים את המחמאה המומסת עם כוס דחוסה של סוכר חום כהה וכף גדושה של קינמון. 
הכנת הסינרולים:
1. מכיוון שהבצק מאוד דביק שופכים קמח על משטח העבודה ומעל הבצק.
2. לסינרולים קטנים מחלקים את הבצק לשני חלקים ועובדים על כל אחד מחלקי הבצק באותו האופן.
3. לשים את הבצק יחד עם הקמח כחצי דקה כדי שיהיה נוח לעבודה.
4. מפזרים עוד מעט קמח על משטח העבודה.
5. מרדדים את הבצק לצורה מלבנית ודואגים שלא יהיה עבה מדי. הסימן לכך צריך להיות רידוד עד השלב שבו רידוד נוסף יקרע את הבצק.
6. מורחים מעל הבצק את החמאה המומסת, ומפזרים באופן שווה את מלית הקינמון.
7. מגלגלים את הבצק לצורה של רולדה ופורסים אותה לפרוסות לפי הגודל הרצוי של הסינרול - זכרו שהוא יתפח. 
8. מניחים על מגש אפייה נייר אפייה משומן ומניחים עליו את הסינרולים באופן מרווח.מכסים את את התבנית עם מגבת ומחכים להתפחה שנייה. כדי למנוע מהבצק להתייבש בזמן ההתפחה השנייה מרססים עליו מעט שמן. 
9. לאחר ההתפחה השנייה מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-15 דקות. ברגע שהבצק משחים מוציאים את הסינרולים ממנו כדי למנוע את התייבשותם ולשמור אותם רכים ואווריריים. 
10. כשהם חמים מורחים עליהם את מי הסוכר. 
דרג: