שבלולי שמרים עלים עם פטיסייר לימון ואוכמניות

הפעם מכינים עוגת שבלולי שמרים בטעמים מרעננים של קיץ, שאי אפשר שלא לנשנש שבלול אחר שבלול.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל לביא \

צילום: שני בריל \

עיצוב: טל סיון ציפורין

דרג:
שבלולי שמרים עלים עם פטיסייר לימון ואוכמניות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 14 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה ( 600 גרם ) בצק שמרים עלים חמאה , מופשר, "מעדנות"
  • למלית פטיסייר לימון ואוכמניות:
  • 1/2 שקית (150 גרם) אוכמניות כחולות מוקפאות , מופשרות למחצה ומסוננות, "סנפרוסט"
  • 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) חלב "תנובה"
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים
  • 4 חלמונים L
  • 1/2 כוס פחות כף (90 גרם)סוכר
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • ביצה טרופה, לציפוי
  • לסירופ סוכר:
  • 1/2 כוס 120) מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אופן הכנה:

1. למלית: מבשלים בסיר בינוני-קטן 300 מ"ל (כוס ורבע) מכמות החלב עם גרידת הלימון ומביאים לרתיחה. טורפים בקערה את יתרת החלב עם חלמונים, סוכר וקורנפלור לקבלת תערובת חלקה.

2. יוצקים את תערובת החלמונים לתוך החלב החם בהדרגה תוך כדי  טריפה, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר  עד להתייצבות.

3. פותחים את הבצק המופשר על משטח העבודה. טורפים מעט את מלית הפטיסייר לריכוך, מורחים על הבצק בשכבה אחידה ומפזרים מעל את האוכמניות. מגלגלים את הבצק מצידו הרחב לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות של 3 ס"מ.

4. מסדרים את השבלולים בתבנית עגולה 26 ס"מ, מכסים בניילון נצמד רופף או במגבת נקייה ומתפיחים שעה-שעה וחצי בטמפרטורת החדר.

5. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים 50-45 דקות בתנור שחומם ל- 175 מעלות עד להשחמה יפה.

סירופ סוכר: בזמן אפיית העוגה מבשלים מים וסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-4 דקות, מברישים את המאפה המוכן בסירופ.

דרג: