שבלולי שמרים במלית גבינות ופסטו

מאפים מפתיעים ופריכים במילוי גבינות ופסטו, לאירוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רונית גל

דרג:
שבלולי שמרים במלית גבינות ופסטו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • ½4 כוסות קמח
  • 30 גרם שמרי שמרית
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר חום
  • 200 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 3 ביצים טרופות
  • ½ כוס חלב תנובה פושר
  • למלית:
  • 150 גרם גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
  • 150 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • ½ גליל גבינת קולאז’ פרומעז חתוך לקוביות
  • 4 כפות עיטורי עגבניות של אוליביה
  • 4 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • 6 כפות רוטב פסטו
  • פלפל שחור גרוס
  • לציפוי:
  • 1 ביצה

אופן הכנה:

1. שמים בקערת המערבל את מרכיבי הבצק, לשים בעזרת וו לישה לבצק אחיד וחלק במשך 6 דקות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד, מתפיחים במקום חמים כשעה וחצי. לשים את הבצק שוב ומתפיחים בשנית עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי של חצי ס"מ.
3. מורחים על הבצק חצי מכמות המלית, מגלגלים במהודק לגליל, חותכים כל גליל ל- 8 – 7 פרוסות שוות. מהדקים צד אחד של כל פרוסה ומניחים בתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ משומנת, כשהצד הפתוח כלפי מעלה (צורת שושנים). באותו אופן מכינים את הגליל השני. מכסים את התבנית ומניחים לתפוח כחצי שעה.
4. מורחים את הבצק בביצה טרופה, אופים כ- 45 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
 
דרג: