שבלולי קינמון

אם גם אתם לא תוכלו לסרב לפרוסת עוגת שמרים טובה, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם!

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שבלולי קינמון
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 14 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • ⅓4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב
  • 80 גר' חמאה או מרגרינה
  • ⅓ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ¼ כפית מלח
  • למלית:
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • לציפוי:
  • 1 כוס אבקת סוכר מנופה
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • 4 כפות חלב

אופן הכנה:

הוראות הכנה:

1. מערבבים את הקמח והשמרים.
2. מחממים את החלב עם החמאה עד לחום פושר, בוחשים להמסת החמאה.
3. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר. מערבבים ומוסיפים את הביצים והסוכר. מוסיפים גם את המלח, תוך כדי בחישה. מערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
4. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה קטנה.
5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה המומסת ומפזרים מעל את תערובת הקינמון והסוכר. מגלגלים כל מלבן לכרוכית וחותכים לפרוסות בעובי ½ 2 ס"מ.
6. מניחים בתבנית על נייר אפייה במרחק של 4 ס"מ ומניחים לתפיחה של כ- ½ שעה.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך כ-25 דקות, או עד שהמאפים שחומים.
8. מערבבים בקערה את חומרי הציפוי ומנטפים בעזרת כפית מעל המאפים.
 
דרג: