שבלולי קינמון

שבלולי קינמון, מתוק וקינוח שכולם אוהבים

מאת: אירינה שאלתיאל

דרג:
שבלולי קינמון
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 4 כפות חמאה מומסת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים קטנות
  • קורט מלח
  • 2 ורבע כוס קמח
  • למילוי:
  • 4 כפות חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כף קינמון
  • לציפוי:
  • 1 ביצה קטנה
  • 1 כף חלב
  • סוכר גס
  • אפשר שקדים פרוסים

אופן הכנה:

  • המיסו את השמרים במים הפושרים במשך 5 דקות.
  • בקערה גדולה, ערבבו את הקמח עם נוזל השמרים, החמאה, הסוכר, הביצים והמלח עד שהבצק חלק.
  • כסו וקררו למשך מספר שעות.
  • קמחו משטח עבודה, רדדו את הבצק לריבוע בגודל של כ30/50 ס"מ.
  • פזרו את החמאה הרכה וסוכר הקינמון על הבצק, וגלגלו (התחילו מהצד הרחב). חתכו את ה"רולדה".


  • דרג: