שבלולי לחם עם גבינות קולאז קצקבל ובולגרית

מאפה גבינתי מושלם שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שבלולי לחם עם גבינות קולאז קצקבל ובולגרית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 6 כוסות קמח לבן
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 50 גרם חמאת תנובה מרוככת
  • 1 ביצה
  • 2.5 כוסות מים
  • 1 כף סוכר
  • 1.5 כפיות מלח
  • למילוי:
  • 3 כוסות עלי בזיליקום טרי מופרדים
  • 200 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
  • 1 גביע גבינת בולגרית עיזים פיראוס
  • 2 כוסות זיתים שחורים מגולענים (עדיף להשתמש בזיתים מיובשים או קלמטה)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים, החמאה, הביצה, המים והסוכר. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה כ-8 דקות.
2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
3. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לגודל של 30X60 ס"מ.
5. מערבבים יחד את חומרי המילוי.
6. מפזרים מעל הבצק את המילוי בצורה אחידה.
7. מגלגלים את הבצק כמו רולדה וחותכים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.
8. מניחים בתבנית משומנת או על נייר אפיה (עם רווח של 2-3 ס"מ בין אחד לשני).
9. מתפיחים כשעה בתבנית.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך כ-20 דקות.

דרג: