שבלולי לחם עם גבינות מלוחות

מאפה בצק פריך ובו מילוי גבינת קצ'קבל וגבינה בולגרית, חטיף בצקי וטעים לאירוח ולכל עת

מאת: סימה אליהו

דרג:
שבלולי לחם עם גבינות מלוחות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 22 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 6 כוסות קמח לבן
  • 20 גר' שמרים טריים
  • 50 גר' חמאת תנובה מרוככת
  • 1 ביצה
  • 2 וחצי כוסות מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • למילוי:
  • 3 כוסות עלי בזיליקום טרי מופרדים
  • 200 גר' גבינת קולאז' מסוג קצ'קבל
  • 1 גביע גבינת בולגרית עזים פיראוס
  • 2 כוסות זיתים שחורים מגולענים (עדיף להשתמש בזיתים מיובשים או קלמטה).

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים, החמאה, הביצה, המים והסוכר. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה כ-8 דקות.
2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
3. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
4. מגרדים את הבצק על משטח מקומח, לגודל של 30x60 ס"מ.
5. מערבבים יחד את חומרי המילוי.
6. מפזרים מעל הבצק את המילוי בצורה אחידה.
7. מגלגלים את הבצק כמו רולדה וחותכים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.
8. מניחים בתבנית משומנת או על נייר אפייה (עם רווח של 2-3 ס"מ בין אחד לשני).
9. מתפיחים כשעה בתבנית.
10. אופים בתנור, שחומם מראש ל-230 מעלות במשך כ-20 דקות.
דרג: