שבלולי בצק מנגולד עם גבינות

שבלולי בצק עלים ממולאים עם מנגולד וגבינות זה החיים! הo הורסים בטעמם וחלומיים. כשהם יוצאים מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול אותם.

מאת: דורית טל אור - סוויט דולי

דרג:
שבלולי בצק מנגולד עם גבינות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה בצק עלים
  • 15 עלי מנגולד קצוצים דק
  • 150 ג' גבינה מלוחה - 24% קשה תנובה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% - תנובה
  • 1 ביצה
  • 50 ג' גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה טרופה למריחה על השבלולים

אופן הכנה:

לעלי המנגולד הקצוצים מוסיפים את הביצה מפוררים לתוך עלי המנגולד את הגבינה המלוחה מוסיפים את הגבינה הלבנה והצהובה ומערבבים הכל ביחד. אפשר לערבב עם הידיים לקבלת עיסה אחידה. חותכים מלבן מבצק העלים ומרדדים למלבן דק מפזרים את העיסה על כל המלבן מגלגלים את הבצק לאט ובזהירות עד הסוף פורסים פרוסות בצק בעובי סנטימטר בערך שמים בתבנית אפיה נייר אפיה ומרססים בספרי שמן מעבירים את השבלולים לתבנית מורחים את שבלולי הבצק בביצה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכניסים את השבלולים ואופים כחצי שעה עד שהשבלולים מזהיבים.

דרג: