שבלולי אגוזים וקינמון בבצק קוטג'

גרסה קצת פחות שמנונית וקצת פחות כבדה של העוגות הפופולריות כל־כך. הבצק הנוח לרידוד איננו דורש קירור או התפחה וההכנה מהירה וקלה. אפשר לשמור את השבלולים במקרר בכלי סגור, ולהחזיר להם את הטריות בחימום קצר במיקרוגל (10 שניות לשבלול)

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
שבלולי אגוזים וקינמון בבצק קוטג'
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • ¼2 (280 גרם) כוסות קמח
  • ½2 כפיות אבקת אפייה (קצת פחות משקיק)
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' "תנובה" 5% או 9%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 70 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • למלית:
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • ⅓ כוס (60 גרם) סוכר חום מהודק
  • ½1 כפיות קינמון טחון
  • 1 כוס (כ־100 גרם) פקאנים קצוצים
  • לזילוף:
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות (45 מ"ל) סירופ מייפל טבעי
  • ½ כפית תמצית וניל

איך מכינים:

אופן הכנה:

1. מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה ומניחים עליו רינג או מסגרת של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות).
2. מכינים את הבצק. מנפים קמח ואבקת אפייה למיכל של מעבד המזון. מוסיפים מלח, סוכר, גבינת קוטג', תמצית וניל ו־¼ כוס מהחמאה. מעבדים בפולסים לבצק רך וגמיש אך לא דביק, שמתכדר מסביב ללהבים. (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר - משתמשים בוו הגיטרה או בוו הלישה). מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים קלות. מרדדים למלבן שמידותיו 45X35 ס"מ. מברישים את עלה הבצק בחמאה המומסת הנותרת - משאירים שוליים נקיים ברוחב 1.5 ס"מ מסביב.
3. מערבבים יחד סוכר לבן, סוכר חום וקינמון וזורים על עלה הבצק. מפזרים על תערובת הסוכר את הפקאנים הקצוצים. מגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מכיוון הצלע הארוכה. מדביקים בלחיצה את קצות הגלילה. פורסים את הגלילה ל־12 פרוסות שוות בעוביין. משכיבים את הפרוסות בתוך הרינג. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהפרוסות שחומות־זהובות. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מסלקים את הרינג או את מסגרת התבנית.
4. מערבבים את אבקת הסוכר עם סירופ המייפל ועם הווניל (אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים עוד כף או שתיים של אבקת סוכר). מזלפים את תערובת המייפל על השבלולים. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.

 

 


דרג: