שבלולי אגוזים בסירופ מתובל

מנה יפה להגשה ועשירה במיוחד בטעם טוב. מתאימה במיוחד לאירוח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
שבלולי אגוזים בסירופ מתובל
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק פילאס טורקי "מעדנות" 600 גרם
  • 1 ביצה טרופה
  • לסירופ סוכר:
  • 2 כוסות סוכר
  • 1.5 כוסות מים
  • 5 תרמילי הל
  • 1 כף ורדים מיובשים
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • למלית אגוזים:
  • 500 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 6 כפות סוכר
  • 2 חלבונים L
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. הכנת הסירופ- שמים בסיר את הסוכר, מים ותבלינים כשמגיעים לרתיחה מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מתחיל להסמיך. מורידים מהאש ומסננים. מצננים.
2. הכנת מלית האגוזים- מערבבים את כל החומרים יחדיו.
3. הרכבת השבלולים- חותכים את הבצק לרוחבו כך שתיווצר רצועה של 24 ס"מ X5 ס"מ. שמים 2 כפות של מלית לאורך הרצועה, מגלגלים ומהדקים  את הבצק. מותחים בעדינות את הרצועה המגולגלת עוד כ 10 ס"מ כך שתיווצר רצועה ארוכה ודקה. מגלגלים את הרצועה לצורת שבלול ומניחים על נייר האפייה כאשר הפתח כלפי מטה.
4. מורחים ביצה, מפזרים אגוזים טחונים ואופים על 200 מעלות למשך 20 דקות, מורידים ל 170 מעלות לעוד 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ויוצקים 2 כפות סירופ קר על כל יחידה
דרג: