רקיקי שיבולת שועל ודבש

מאפים מתקתקים ועשירים בסיבים תזונתיים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
רקיקי שיבולת שועל ודבש
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 26 רקיקים בקוטר 4 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • ½ כוס (50 גרם) פתיתי קוואקר דק או קוואקר להכנה מהירה
  • 15 גרם אילסרים (אגוזי לוז) מולבנים קצוצים דק (אפשר להחליף באגוזים אחרים)
  • כ־¾ כוס חלב "תנובה"
  • 3 כפות דבש
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
1. מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח למעבד המזון. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים ליצירת תערובת פירורית עדינה (אפשר גם לעבד את החמאה לתוך הקמח בקצות האצבעות). מעבירים את הפירורים לקערה, מוספים קוואקר ואילסרים ומערבבים. מוסיפים חצי כוס חלב ומערבבים בכף. מוסיפים עוד חלב - בכמות שתספיק ליצירת בצק רך שלא נדבק לידיים - ולשים לבצק חלק. 
2. מרפדים תבנית אפיה שטוחה גדולה בנייר אפיה. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות. 
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1.5 ס״מ. נעזרים במקד עגול מסולסל כדי לקרוץ עיגולים. אוספים את שאריות הבצק, לשים שוב לבצק חלק (מוסיפים כמה טיפות מים אם יש צורך), מרדדים וקורצים עיגולים נוספים. מסדרים את העיגולים בתבנית המוכנה ומשאירים רווח של ס״מ/ס״מ וחצי בין העיגולים. 
4. שמים 2 כפות דבש בקערית חסינת חום, ומוסיפים אליה את קליפת הלימון. מחממים את הדבש עד שהוא דליל מאוד (כ-15 שניות במיקרוגל או מעל אדים). מברישים את החלק העליון של עיגולי הבצדק בדבש המחומם. אופים במרכז התנור במשך 10 דקות, עד שהעיגולים תפוחים וזהובים. 
5. לקראת תום האפיה מחממים את הדבר הנותר בקערית, מוציאים את הרקיקים האפויים מהתנור ומברישים מיד בדבש החם. מצננים. 
דרג: