ריזוטו שמנת פטריות פשוט להכנה

ריזוטו שמנת פטריות פשוט להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ריזוטו שמנת פטריות פשוט להכנה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת פטריות
  • 1 חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
  • 2 כוסות אורז ארבוריו
  • אבקת מרק עוף פרווה
  • 50 גר' חמאה
  • רבע כוס יין לבן
  • כ- 50 גרם פרמזן מגורר
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

1. מכינים את רוטב השמנת- מטגנים פטריות בסיר קטן עם שליש מכמות החמאה. מוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט אבקת מרק עוף. מבשלים על אש בינונית עד שמבעבע- לא לצמצם את הרוטב ! לאחר הבישול שומרים בצד.
2. מכינים ציר מרק עוף- אבקת מרק עוף פרווה לפי הטעם וכ- 1.3 ליטר מים. יש להכין ציר מעט יותר מרוכז מאשר מרק עוף רגיל. שומרים חם בסיר על האש.
3. במקביל מכינים את האורז- בסיר נוסף, עמוק, שמים את שארית החמאה וכאשר היא נמסה מטגנים את האורז מעט עד שקצת משנה את צבעו. להזהר לא לשרוף! מוסיפים את היין הלבן. יש להמשיך לערבב כל העת ללא הפסקה על אש נמוכה.
4. מוסיפים את הציר בהדרגה אל האורז, בכל פעם כמות של כמצקת אחת. האורז צריך להשאר רטוב כל הבישול אך לא מוצף. תוך כדי בוחשים את האורז ללא הפוגה- חשוב מאד כדי שלא ישרף או ידבק לתחתית. לאחר שהאורז מכפיל את נפחו ונעשה דביק, מוסיפים את רוטב השמנת (חצי כמות ולאחר מכן החצי השני, או בבת אחת). על האורז להיות מעט עיסתי- יש לשים לב שלא יתייבש ומאידך שלא יהפוך לדייסה.
5. כעבור כ- 20 דקות טועמים את האורז ובודקים את מידת העשיה (לפי הטעם, אך לרוב מומלץ להכין אל-דנטה). אם מוכן- מורידים מהאש, מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב, מגישים ונהנים.

 

דרג: