ריזוטו פטריות

ריזוטו טעים ומושלם לכל ארוחה ולחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ריזוטו פטריות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם אורז לריזוטו
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 3/4 כוס יין לבן יבש
  • 6-7 כוסות ציר טעם בקר או עוף על סף רתיחה
  • פלפל לבן טחון
  • מלח
  • לפטריות:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • כ-250 גרם פטריות מגוונות קצוצות דק (שמפיניון, ירדן, פורטבלו + שקית פיטריות פורציני מושרות 20 דקות בכוס מים רותחים)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח

אופן הכנה:

אופן הכנת הפיטריות:

1. מסננים את פטריות הפורטצ’יני ושומרים את המים לבישול האורז.
2. ממיסים במחבת חמאה ומטגנים את בצלבלים והפטריות על אש בינונית תוך כדי עירבוב כ-10 דקות.
3. מוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים עוד 2 דקות.

אופן הכנת הריזוטו:

1. בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים את הריזוטו ומערבבים על אש בינונית עד שהוא עטוף כולו בחמאה (כ-5 דקות). יוצקים את היין ומצמצמים תוך ערבוב עוד 4-3 דקות.
2. יוצקים 1 כוס מן הציר ומערבבים כל הזמן עד שרוב הנוזל נספג וכך ממשיכים הלאה עם כל הנוזל – כמות קטנה כל פעם תוך ערבוב מתמיד במשך כ-20 דקות.
3. מוסיפים את תערובת הפטריות וטורפים נמרצות. ממליחים ומפלפלים. מגישים מיד.
4. ניתן להוסיף חצי כוס פרמזן מגורדת ולהפוך את הריזוטו לארוחה שלמה.
דרג: