ריבת תות שדה חמה בקצפת

מתכון רומנטי במיוחד, ריבת תותים ביתית המוגשת עם קצפת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ריבת תות שדה חמה בקצפת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנה 1

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג תותי שדה ללא הכותרת וחצויים
  • 900 גרם ( 4.5 כוסות) סוכר
  • לקצפת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של תנובה
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • להגשה:
  • חלה טרייה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מניחים את התותים והסוכר ומערבבים היטב. מניחים בצד כשעה, כדי שהתותים יגירו נוזלים.
2. מעבירים את התותים והנוזלים לסיר עם תחתית כבדה, מביאים לרתיחה עדינה ובעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר. מבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-45 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין.
3. מקציפים את השמנת המתוקה, השמנת החמוצה ותמצית הוניל לקצפת יציבה.
4. מגישים את הריבה החמה עם קצפת ומנגבים עם קרעי חלה טרייה.
דרג: