ריבועי תפוחים

ריבועי תפוחים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ריבועי תפוחים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 16 מנות\תבנית חד פעמית בינונית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 0.25 כפית מלח
  • 0.25 כפית קינמון + 2 כפיות קינמון
  • 0.25 כוס חמאה או מרגרינה, מומסות
  • 0.5 כוס דחוסה של סוכר חום
  • 0.5 כוס סוכר לבן + 2 כפות סוכר לבן
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 0.5 כוס קוביות תפוח
  • 0.5 כוס אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל של של כ- 24 ס"מ על 24 ס"מ.
2. בקערה שמים את הקמח, אבקת האפיה, המלח ורבע כפית קינמון ומניחים בצד.
3. אל קערה גדולה ונפרדת מכניסים את החמאה המומסת, הסוכר החום וחצי כוס סוכר לבן. מערבבים היטב בעזרת כף עץ עד לקבלת מרקם אחיד.
4. לתערובת החמאה והסוכר מוסיפים את הביצה הטרופה ותמצית הוניל, מערבבים היטב ומוסיפים את תערובת הקמח שהוכנה מראש, בוחשים מעט ומוסיפים את התפוחים והאגוזים. ממשיכים לערבב היטב עד שהתפוחים והאגוזים נטמעים בעיסה.
5. משטחים את העיסה על התבנית המשומנת.
6. בקערית מערבבים את הקינמון והסוכר שנותרו ובוזקים מעל העיסה שבתבנית.
7. אופים כ-25 – 30 דקות בתנור שחומם מראש, מוציאים כאשר המאפה חוזר לצורתו אחרי לחיצה קלה עם האצבע.
8. מוציאים מן התנור ומניחים להתקרר. חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסת פלסטיק אטומה.

דרג: