ריבועי שוקולד מוס ריבת חלב ואוריאו

ממתק קפוא וטעים לימים החמים המורכב מארבע שכבות של אושר מתוק: עוגיות אוריאו בשמנת, ריבת חלב, מוס ריבת חלב וגנאש שוקולד

מאת: דליה מאיר

דרג:
ריבועי שוקולד מוס ריבת חלב ואוריאו
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 ריבועים/תבנית מרובעת 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שכבה 1
  • 1 חבילת עוגיות אוריאו (176 גרם) טחונות
  • 1 גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
  • 2 כפיות קקאו
  • 4 כפיות סוכר
  • לשכבה 2:
  • צנצנת ריבת חלב
  • לשכבה 3:
  • 1 חבילת אבקת אינסטנט פודינג ריבת חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • לשכבה 4:
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית שמן קנולה

אופן הכנה:

הכנה:
1. שכבה ראשונה: מערבבים עוגיות טחונות וגבינה יחד. בכוס ממיסים סוכר וקקאו במעט מים ומוסיפים לבלילת הגבינה. משטחים בתחתית התבנית ומכניסים לקירור לייצוב.
2. שכבה שנייה: מורחים את ריבת החלב מעל שכבת האוריאו ומכניסים את התבנית למקרר.
3. שכבה שלישית: מקציפים את המרכיבים לכדי קציפה אורירית ומורחים מעל שכבת ריבת החלב, מחזירים למקרר.
4. שכבה רביעית: ממיסים שוקולד שמנת ושמן יחד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים עד המסה. שופכים מעל שכבת המוס ושולחים להקפאה עד למחרת.
5. כשרוצים להגיש מוציאים מהמקפיא טובלים סכין חדה במים חמים וחותכים לריבועים ומגישים.
דרג: