ריבועי שוקולד ומוס ריבת חלב

ארבע שכבות של תענוג מתוק, קר וקל להכנה, קינוח נהדר לאירוח קל וכמנה אחרונה

מאת: לאה שקורי

דרג:
ריבועי שוקולד ומוס ריבת חלב
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 מנות/ תבנית ריבועית 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשכבה 1:
  • 1 חבילת עוגיות אוריאו (176 גרם), טחונות
  • 1 מיכל גבינת שמנת (225 גרם)
  • 2 כפיות קקאו
  • לשכבה 2:
  • 1 צנצנת ריבת חלב
  • לשכבה 3:
  • 1 חבילת אבקת פודינג ריבת חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • לשכבה 4:
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית שמן קנולה
  • 4 כפיות סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את השכבה הראשונה: מערבבים את העוגיות הטחונות והגבינה. ממיסים את הסוכר והקקאו במעט מים ומוסיפים. משטחים בתבנית ומכניסים לקירור לייצוב.
2. מורחים את ריבת החלב על שכבת הגבינה ומחזירים למקרר.
3. מקציפים יחד את חומרי השכבה השלישית, עד לקבלת קציפה אוורירית.
4. מכינים את השכבה הרביעית: ממיסים את השוקולד, השמנת והשמן יחד במיקרו בפולסים של 20 שניות. שופכים מעל שכבת המוס,
ושולחים להקפאה עד למחרת.
5. מוציאים מהמקפיא, טובלים סכין חדה במים חמים, חותכים ריבועים ומגישים.
 

דרג: