ריבועי שוקולד, אגוזי לוז ופיסטוק

פינוקי שוקולד עם אגוזי לוז ופיסטוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ריבועי שוקולד, אגוזי לוז ופיסטוק
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 40/תבנית מלבנית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כף גדושה אבקת קפה נמס (לא מגורען)
  • 2 כפות קקאו משובח
  • 1/3 כוס ברנדי
  • 350 גרם ממרח נוטלה
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
  • 100 גרם פיסטוק חלבי קלוף קלוי וקצוץ
  • אבקת קקאו
  • תבנית מלבנית חד פעמית בגודל 25-18 ס"מ משומנת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד, החמאה, השמנת המתוקה, אבקת הקפה, הקקאו והברנדי בסיר כפול על אדים (קערה העומדת על סיר ובו מעט מים רותחים - הסיר עומד על האש, אך המים אינם נוגעים בקערה).
2. מסירים מהאש וטורפים פנימה את ממרח הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את האגוזים והפסיטוקים ומערבבים.
3. יוצקים לתבנית ומקררים למשך לילה.
4. הופכים את השוקולד מהתבנית על משטח עבודה, מסירים את נייר האפייה, חותכים לריבועים ומעטרים באבקת קקאו.
5. שומרים בקפסה סגורה במקרר או במקפיא (אם שומרים את ריבועי השוקולד במקפיא אז מוציאים 15 דקות לפני ההגשה).

 

דרג: