ריבועי קינמון ושוקולד

בואו להכין ריבועי קינמון נימוחים וטעימים. פינוק מתוק ליד הקפה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
ריבועי קינמון ושוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות\תבנית בראוניז (מלבנית)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2.2/3 כוסות קמח (+1 כפית לקימוח השוקולד והאגוזים)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1.5 כוסות סוכר חום
  • 200 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 0.33 כוס שוקולד מריר, קצוץ
  • 0.33 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
  • תערובת סוכר-קינמון:
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בראוניז (מלבנית) בנייר אפייה.
2. מניחים את השוקולד הקצוץ והאגוזים בקערה קטנה. מוסיפים כפית קמח ומערבבים היטב.
3. מניחים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח, קינמון וסוכר ומערבבים היטב.
4. בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מקציפים את הביצים והחמאה לתערובת בהירה, תפוחה ואוורירית, 3-5 דקות. מוסיפים את הווניל ומעבדים לתערובת אחידה. 
5. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול. מקפלים את האגוזים והשוקולד המקומחים לתערובת. 
6. מעבירים את הבלילה הסמיכה לתבנית ובעזרת הידיים משטחים לשכבה אחידה.
7. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר והקינמון וזורים מעל לכיסוי מושלם.
8. אופים בתנור עד שהעוגה מזהיבה ואפויה במרכזה, כ- 20-25 דקות. מניחים להתקרר על רשת לפני שפורסים לריבועים. 
דרג: