ריבועי בצק פילאס ממולאים בגבינה ובצימוקים

בצק פילאס פריך עוטף מילוי גבינה מתוק ומעוטר באבקת זוכר, מאפה מתוק נהדר לאירוח ולצד שתייה חמה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
ריבועי בצק פילאס ממולאים בגבינה ובצימוקים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 14 ריבועים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 600 גרם בצק פילאס של מעדנות מופשר
  • למלית:
  • 200 גרם גבינה לבנה 9% או 5% מנוקזת במסננת מנוזלים
  • 250 גרם גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן מעוכה
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 50 גרם צימוקים בהירים
  • 2 כפות קורנפלור
  • לעיטור:
  • 1 ביצה טרופה
  • אבקת סוכר
  • להגשה:
  • 2 – 3 גביעים שמנת תנובה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, פורשים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים ל- 14 ריבועים שווים.
2. להכנת המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. שמים במרכז כל ריבוע מעט מהמלית מרימים את השוליים מעל המלית ומהדקים היטב. מסדרים בתבנית אפייה כשהתפר כלפי מטה. מורחים את הבצק בביצה טרופה ואופים כ- 25 דקות עד להזהבה.
4. מצננים מעט מעטרים באבקת סוכר ומגישים עם שמנת אורגינל ליד.
 

דרג: