רושטי: לביבת תפוחי אדמה, גבינות ותרד

רושטי לחנוכה עם תפוחי אדמה, גבינו ותרד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דורית מיינצר, מתוך מוסף "שף" לאשה

דרג:
רושטי: לביבת תפוחי אדמה, גבינות ותרד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים
  • 1 בצל קלוף
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 200 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 250 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 חבילה (400 גרם) תרד שטוף
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות שמן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מגרדים על פומפייה גסה את תפוחי האדמה. שמים במסננת ושוטפים היטב במים קרים (למניעת השחרה). מגרדים גם את הבצל לתוך קערה ומוסיפים אליו את תפוחי האדמה. מוסיפים את החמאה המומסת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומניחים בצד.
2. במחבת טפלון מאדים את התרד למשך כמה דקות, עד שמתרכך, מוציאים מהמחבת ושמים במסננת להוצאת הנוזלים.
3. במחבת טפלון גדולה מחממים כף שמן. מניחים במחבת מחצית מכמות תפוחי האדמה ומהדקים היטב. מפזרים מעל את התרד והגבינות בשכבה אחידה. מכסים בשארית תפוחי האדמה ומהדקים בזהירות.
4. מטגנים את הלביבה על אש בינונית כ-5 דקות. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן כ-10 דקות על אש נמוכה.
5. מורידים את המחבת מהאש ובעזרת צלחת הופכים את הלביבה על הצלחת. מוסיפים כף שמן נוספת למחבת ובזהירות מחליקים את הלביבה חזרה למחבת, כשהצד הלא מטוגן כלפי מטה. מטגנים עוד 10 דקות על אש נמוכה, עד שמזהיב.
6. מוציאים את הלביבה לצלחת הגשה ומגישים.
דרג: