רושטי

מאכל שוויצרי מתפוחי אדמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רושטי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 יחידות תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • חמאה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לאתר שתפוחי האדמה מבושלים כ 95% מוציאים ומקררים בחלל החדר .
2. לאחר שהתקררו היטב קולפים ומגרדים בפומפיה גסה ידנית .
3. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט מערבבים בעדינות עם הידים כשהאצבעות פתותחות.
4. מחממים את המחבת ומניחים קובית חמאה כ 25 גרם ממיסים ומניחים מעל חצי מהתערובת משטחים, מהדקים בעזרת כף עץ ומטגנים.
5. מעגלים היטב את עיגול הלביבה ומזיזים קלות את המחבת על מנת שלא ידבק למרות הטפלון.
6. מניחים מעט חמאה מסביב והופכים בעזרת צלחת: מניחים צלחת גדולה מעל המחבת הופכים ומחזירים למחבת.
7. מטגנים עוד מספר דקות ומורידים לצלחת הגשה בתנועות גלישה.
8. חוזרים על הפעולות עם הכמות הנותרת של תפוח האדמה .

צורות הגשה נוספות :

מכינים ביצה עין והגשה מעל.
מניחים גבינה צהובה והקרמה בתנור חם.
מגישים עם שמנת חמוצה ועירית.
מוסיפים פתיתי גבינה לתערובת.
מוסיפים עשבי תיבול כמו עירית פטרוזיליה.
מגישים עם סלמון מעושן ושמנת.
מגישים עם רוטב פטריות מעל.
דרג: