רוסטביף בשום ורוזמרין

בואו ללמוד להכין כמו שצריך ובקלות רוסטביף בתנור שיקצור מחמאות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רוסטביף בשום ורוזמרין
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתח של 1.5 ק"ג של סינטה: לבקש מהקצב נתח מיושן. צורתו חייבת להיות אחידה ומתאימה לצליה .
  • 4 שיני שום חתוכות ל-1/4 לאורכן
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות של עלי רוזמרין טריים-קצוצים גס
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 1 כפית חרדל חלק
  • דבש
  • טריאקי
  • מלח גס

אופן הכנה:

1. מוציאים אל משטח העבודה את נתח הסינטה.
2. בעזרת סכין חדה וצרה דוקרים בצד העליון של הנתח 14-10 חורים ונועצים בהם את השום לעומק.
3. מורחים את הנתח ב- 3 כפות שמן זית
4. מפזרים מעל 3 קורט של פלפל שחור גרוס, מפזרים את עלי הרוזמרין ומורחים את החרדל מעל.
5. מוציאים את רשת התנור אל משטח העבודה.
6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
7. משאירים את נתח הבשר כחצי שעה מחוץ למקרר לספיגת טעמים. לאחר חצי שעה מניחים על הרשת ומעבירים לתנור.
8. צולים את הבשר על הרשת מעל התבנית למשך 20 דקות (הבשר יישאר במידת צלייה מדיום)
9. מוציאים את נתח הבשר ומעבירים אותו בשלמותו לקרש העבודה.
10. פורסים פרוסות דקות ומגישים לצדן קעריות קטנות עם דבש, טריאקי ומלח גס, לכל סועד.
 
דרג: