רוסטביף במלח גס

אין על מנת בשר מנתח איכותי בליווי תבלינים טעימים שנעשה בצלייה. קחו לכם הפסקה מהחיים ופשוט תהנו

מאת: עורך שף לבן \

מקור מתכון: אתר "אדום אדום"

דרג:
רוסטביף במלח גס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.5 ק"ג נתח סינטה או כף "אדום אדום"
  • 3 ק"ג מלח גס
  • 2 חלבוני ביצה
  • חופן גדול של גבעולי תימין
  • 3 שיני שום גדולות פרוסות עבה

אופן הכנה:


1. מחממים מראש תנור ל ºC220.
2. מערבבים בקערה גדולה מלח גס עם החלבונים.
3. בידיים רטובות מניחים שכבה דקה (½ ס"מ) מהמלח בתחתית התבנית ומניחים מעל את נתח בשר .
4. מפזרים על הבשר (בחלקו העליון) תימין ופרוסות שום.
5. עוטפים את הנתח מכל הצדדים במלח הנותר ומהדקים היטב.
6. צולים בתנור המחומם מראש ל ºC220 כ ½ שעה ומוציאים מהתנור.
7. לאחר 10 דקות של שהייה מחוץ לתנור, שוברים את שכבת המלח העליונה ומחלצים את הרוסטביף. מאפשרים מנוחה של כ 20 דקות- ½ שעה נוספת.

פורסים פרוסות דקות ומגישים בתוספת סלט ירוק מרענן.

דרג: