רול מצה במילוי טונה ועלי סלק

מנה מושלמת לפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רול מצה במילוי טונה ועלי סלק
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות קוביות קטנות של שורש סלרי
  • 3 כפות קוביות קטנות של פלפל אדום
  • 2 כפות בצל לבן קצוץ
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל לבן
  • לעיטור:
  • ענפי שמיר קטנים
  • 3 מצות
  • מים
  • חופן עלי סלק
  • למילוי הטונה:
  • 2 קופסאות טונה מסוננות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי מילוי הטונה ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. מרטיבים את המצות משני הצדדים, תחת זרם מים קרים מהברז. מסיתים מזרם המים ונותנים לשאריות המים לנזול לכיור.
3. מניחים על משטח עבודה נקי ל-10 דקות.
4. אוחזים ב-2 פינות מקבילות של המצה הכמעט רכה ושוב מרטיבים קלות משני הצדדים תחת זרם מים. נותנים לשאריות מים לנזול לכיור ומחזירים למשטח העבודה לעוד 10 דקות של ספיגה וריכוך.
5. מרימים לאט ובזהירות מצה אחת, מניחים על משטח העבודה.
6. מעבירים שליש מכמות הטונה בצורת גליל על החלק הקרוב אלינו של המצה. מסדרים כך שהטונה תהיה כגליל אחיד ועבה לאורך המצה.
7. מעל הטונה מניחים עלי סלק בנדיבות.
8. מרימים את הדופן עם הטונה הקרובה אלינו ומתחילים לגלגל תוך הידוק קל, כשמגיעים לסיום סיבוב שלם של מצה סביב הטונה חותכים עם סכין חלקה וגדולה את שארית המצה (ניתן גם לגלגל עד סוף המצה).
9. בעזרת סכין חדה מאוד או משוננת חותכים את הרול ל-4 חלקים שווים לרוחבו.
10. כל רול קטן מעטרים מעל בענף שמיר קטן ומגישים מיד.

דרג: