רול ממולא שוקולד פרלינים ברוטב שוקולד חלב

קינוח מקורי ומרשים למכורים לשוקולד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רול ממולא שוקולד פרלינים ברוטב שוקולד חלב
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לבצק:
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה 'מעדנות'
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה טרופה, להברשה
  • למוס:
  • 2 יחידות שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת 'השף הלבן'
  • 300 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • 2 כפות נוטלה או 1 כף פרלין
  • 1 גרירה מתפוז אחד
  • לרוטב:
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת 'השף הלבן'
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות קוניאק (לא חובה)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה
2. למוס: בסיר בינוני מחממים את השמנת המתוקה, הנוטלה והשוקולד המריר עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוסיפים את גרידת התפוז, מעבירים לכלי אחסון ומצננים כשעה וחצי במקפיא או 4 שעות במקרר
3. פורשים את הבצק על משטח מקומח באבקת סוכר ומרדדים למלבן דק ככל האפשר (0.3 ס"מ). חותכים 18 מלבנים קטנים באורך 6 ס"מ ורוחב 4 ס"מ. מעבירים לתבנית ומברישים בביצה. אופים כ- 8 דקות או עד הזהבה
4. לרוטב: בסיר קטן מחממים את השמנת לבישול והשוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוסיפים את הקוניאק ומצננים בטמפרטורת החדר
5. להרכבה: במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את המוס עד שהופך יציב לגמרי. מסדרים בסיס בצק אפוי על צלחת הגשה, מורחים שתי כפות מהמוס, מכסים בעוד מלבן בצק, מורחים עוד שתי כפות מהמוס, מכסים בבצק נוסף וזורים מעל אבקת סוכר. מוזגים כ- 1/4 כוס מהרוטב על יד
6. חוזרים על סדר הפעולות להכנת יתר המנות.

דרג: