רול מאפה פילו בעיזים ואנשובי

מאפה פילו צמחוני במילוי גבינה ואנשובי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רול מאפה פילו בעיזים ואנשובי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עלי פילו מופשרים
  • שמן זית
  • 250 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
  • עגבניות מיובשות קצוצות
  • 3/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
  • אנשובי שלמים
  • זיתים שחורים
  • חמאת תנובה מומסת
  • 1 פלפל ירוק גדול, חתוך קוביות קטנות
  • 1 ביצה טרופה
  • זרעי כמון כתושים

איך מכינים:

1. מניחים מעל משטח עבודה 2 עלי פילו ומורחים אותם היטב בשמן זית.
2. מניחים מעל בצורה מסודרת בשורות: פרוסות פרומעז לא עבות, במרחק 2 ס"מ אחת מהשניה, עגבניה מיובשת קצוצה, עלי בזיליקום קצוצים, פילה אנשובי שלם, זיתים שחורים קצוצים וסביב הכל קוביות פלפל ירוק קטנות.
3. כך מכסים את פני שטח העלה במרחק של כמה ס"מ מהקצוות.
4. מניחים עוד דף פילו מעל ומורחים בחמאה מומסת.
5. מעל מסדרים שוב את המילוי כמו בשכבה הראשונה.
6. מניחים מעל 2 עלי פילו ומורחים היטב בשמן זית.
7. מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לצורת גליל דחוס קלות ואת הקצוות מדביקים בביצה טרופה.
8. מורחים היטב בחמאה רכה ומעל מפזרים מעט זרעי כמון כתושים.
9. אופים בתבנית מרופדת נייר אפייה בחום של 170 מעלות, עד להשחמה קלה.
10. מגישים חם, פרוס גס.

דרג: