רולדת שוקולד כשרה לפסח

מאת: שלי מליקר

דרג:
רולדת שוקולד כשרה לפסח
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרולדה:
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס + 2 כפות סוכר
  • 6 ביצים
  • לקצפת:
  • 2 גביעי גבינה לבנה 9%
  • חצי כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג
  • *מחלקים אותה ל-2*

אופן הכנה:

הכנה
1. לרולדה: מחממים את התנור. 
2. משמנים מעט את תבנית התנור ומצמידים אליה נייר אפייה. בעזרת מברשת, משמנים את נייר האפייה גם בחלקו העליון.
3. ממיסים את השוקולד.
4. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. בקערת המיקסר, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים יחד עם 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ-5 דקות. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים במהירות בינונית עד להטמעה. במידת הצורך בעזרת מרית מוודאים כי התערובת אחידה. מעבירים את תערובת החלמונים לקערה גדולה ונקייה. שוטפים ומנגבים היטב את קערת המיקסר ובלון ההקצפה.
מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (2 כפות/25 גרם) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מעבירים כ – 1/4 מקצף החלבונים לקערת החלמונים והשוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את יתר קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות רק עד להטמעה.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית מיישרים אותה כך שתכסה את התבנית באופן אחיד. מעבירים לתנור ל כ – 16-18 דקות. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח נקייה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקירור לכחצי שעה.

6.מכינים את המלית ע"י כך שמערבבים את כל החומרים לתערובת חלקה.
מורחים חצי מהתערובת על הרולדה וחצי משאירים לציפוי.
7.מגלגלים בעדינות את הרולדה רצוי להיעזר בנייר האפייה.
8.מורחים מעל את שאר הקצפת אפשר להיעזר במרית.
9.מגרדים מעל שוקולד.
8. שמים בקירור.
דרג: