רולדת שוקולד וקצפת

רולדת שוקולד וקצפת, קינוח מושלם אחרי הארוחה

מאת: פזית צור \

מקור מתכון: פזית צור

דרג:
רולדת שוקולד וקצפת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשתי העוגות :
  • לבצק:
  • 10 ביצים
  • 5 כפות קקאו
  • 7 כפות סוכר
  • הקרם :
  • 4 שמנת מתוקה
  • 4 סוכר וניל
  • 8 כפות סוכר

אופן הכנה:

  • להקציף חלבונים לקצף חזק ויציב ביחד עם הסוכר , להוסיף חלמונים וקקאו בהדרגה , להמשיך להקציף עד למרקם חלק ואחיד.
  •  לשמן תבנית במעט תרסיס תחליף שמן , לרפד בנייר אפיה וגם אותו לשמן בתרסיס השמן.  
  • לצקת את החומר לשתי תבניות אפיה מלבניות ושטוחות  לאפות בחום של 200 מעלות כ - 12 דקות.  
  • להוציא ולהניח ל מספר דקות "לקירור" אח"כ להפוך ולגלגל על מגבת על שהקצפת תהיה מוכנה למריחה.
  •   להקציף לקרם יציב וחזק.
  • לפתוח את הגליל , למרוח את הקצפת בכמות נדיבה של קרם , לגלגל שוב ולמרוח שוב בכמות נדיבה של קרם.  
  • לקשט בגרד של שוקולד מריר או בסוריות פצפוצי שוקולד.


  • דרג: