רולדת קצפת ותותים

רולדה של קצפת ותותים קלילה וטעימה

מאת: רבקה בן-חיים

דרג:
רולדת קצפת ותותים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים שלמות
  • 4 כפות קמח תופח מאליו
  • 4 כפות סוכר לבן
  • שמן לשימון התבנית
  • 2 שמנת מתוקה
  • חצי חבילה של תותים
  • 200 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. חותכים את התותים לחתיכות קטנות יוצקים בצלחת שטוחה ומפזרים מעליהם את 100 גרם אבקת הסוכר-ממתינים כ חצי שעה.
2. מקציפים 2 שמנת מתוקה עם 100 גרם אבקת סוכר
3. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
4. מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף אחיד וחזק מוסיפים בהדרגה את הקמח והחלמונים(הצהובים)
5. משמנים תבנית אפיה גדולה של התנור ועליה פורסים נייר אפיה וגם אותו משמנים היטב(השימון מאוד חשוב),יוצקים את התערובת.
6. מחממים היטב את התנור ל 180 מעלות ואופים כ 10-15 דקות עד למצב זהוב קל.
7. מוציאים מהתנור ומחכים כ5 דקות מגלגלים עם הנייר וממתינים כ 15 דקות ועכשיו מגלגלים בלי הנייר.
8. מחכים שהרולדה המגולגלת תתקרר פורסים אותה ומורחים באופן אחיד את השמנת שהכנו
9. מפזרים מעל השמנת את התותים באופן אחיד ללא הנוזלים.
10. מגלגלים את הרולדה ומורחים שמנת עליה כשהיא מגולגלת מעטרים עם תותים.
טיפ: אפשר להשתמש ברוטב שנוצר מהתותים להגשה.
דרג: