רולדת קצפת ושוקולד

רולדת קצפת ושוקולד טעימה ביותר, מתכון מתוק לפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רולדת קצפת ושוקולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 כפית תמצית רום
  • לקרם :
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 חבילת שוקולד לבן
  • לקישוט :
  • שוקולד מריר מגורר
  • דובדבנים מסוכרים

אופן הכנה:

  • מחממים מראש תנור לחום  של 170 מעלות.
  • מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
  • מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה ותמצית רום.
  • מקציפים חלבונים. מערבבים את  2 העיסות בעדינות. מוזגים את התערובת לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד להזהבה.
  • מוציאים מן התנור, מגלגלים לרולדה ומצננים.
  • מכינים את הקרם : במיקרו ממיסים 1/2 חבילת שוקולד לבן ומצננים. מקציפים 2 שמנת מתוקה עם סוכר עד לקצף יציב. מערבבים יחד עם השוקולד הלבן בתנועות קיפול. פותחים את הרולדה וממלאים בקרם. מגלגלים אותה חזרה ומצפים בקרם גם מבחוץ.
  • לקישוט מגררים שוקולד מריר לאורך הרולדה ומקשטים בדובדבנים.
  • מכניסים למקרר למספר שעות להתייצבות.


  • דרג: