רולדת פרג

רולדת פרג מדהימה ומושלמת לאירוח

מאת: רחל אלהרר

דרג:
רולדת פרג
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 3

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 5 כוסות וחצי קמח לבן
  • כוס וחצי חלב חמים
  • כף וחצי שמרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 4 כפות סוכר
  • למלית:
  • 300 גרם פרג טחון טרי
  • כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 4 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון גדול
  • גרידה מלימון גדול
  • חופן צימוקים
  • לעיטור:
  • חלמון
  • שתי כפות מים

אופן הכנה:


1. בקערה גדולה (או קערת המיקסר) מערבבים את כל חומרי הבצק היבשים למעט המלח.
2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
3. כאשר הבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את המלח ולשים כעשר דקות נוספות - עד לקבלת בצק גמיש ורך.
4. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.
5. בסיר בינוני מכינים סירופ עם המים, הדבש והסוכר. כאשר הסוכר נמס, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומבשלים כחמש דקות.
6. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ולפותחים כל חלק לעלה גדול - ברוחב התבנית.
7. מורחים על כל עלה שליש ממלית הפרג ומגלגלים לרולדה.
8. מורחים על כל רולדה מתערובת החלמון ומים ומתפיחים את הרולדות בשנית.
9. אופים את הרולדות כעשרים וחמש דקות. מצננים ומגישים.

דרג: