רולדת דבש בקרם וניל

רולדה לראש השנה וגם לימי חול, מושקעת וטעימה בטירוף

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
רולדת דבש בקרם וניל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 4 ביצים מופרדות חלמון וחלבון
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות דבש
  • 4 כפות קמח תופח
  • קורט זנגביל
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון
  • ½ כפית תמצית וניל
  • למילוי:
  • 2 מיכלי שמנת עמידה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • 5 כפות דבש
  • 1 אריזת אינסטנט פודינג וניל
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

הכנה
1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף אחיד.
2. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את החלמונים, הדבש והתבלינים.
3. מוסיפים את הקמח ובעזרת כף עץ מערבבים בתנועות קיפול עד קבלת מסה אחידה.
4. משמנים נייר אפייה בתוך תבנית אפייה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים לגובה אחיד.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים עד קבלת צבע זהוב. (לתשומת ליבכם! התהליך קצר ואורך לא יותר מ- 10 דקות) מצננים.
6. מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג והדבש עד קבלת קצף אחיד וקשה.
7. מפרידים את הטורט מהנייר ומניחים כך שהצד העליון שנאפה יהיה על הנייר כלפי מטה.
8. מורחים את הקרם בצורה אחידה על הטורט ומגלגלים עד שמתקבלת צורת חרוט.
9. מניחים בצלחת הגשה כאשר החיבור מונח כלפי מטה.
10. מניחים לצינון במקרר ל- 4 שעות לפחות.
11. לפני הגשה חותכים בעזרת סכין חדה פרוסות ברוחב 2 ס"מ, בוזקים על כל פרוסה אבקת סוכר ומגישים.

דרג: