רולדת גבינות מלוחות

רולדות עם הרבה גבינות אם לאירוח, אם כמנה ראשונה. בכל מקרה מדובר בהצלחה

מאת: עורך שף לבן

דרג:
רולדת גבינות מלוחות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם גבינת פרומעז מסרת קולאז
  • 150 גרם גבינת קשקבל מסדרת קולאז’
  • 1/2 גביע שמנת תנובה "בטעם של פעם"
  • 2 ביצים
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • 3 כפות בצל עירית או בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 קילו בצק פילו
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 250 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מפשירים את הבצק עפ"י הוראות היצרן.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית.
3. מורחים בעזרת מברשת שמן זית על 4 דפי פילו ומניחים אותם אחד על גבי השני.
4. מניחים את מילוי הגבינות לרוחב הדף, בקצה התחתון, כאשר משאירים מכל צד שוליים נקיים ברוחב 5 ס"מ. מגלגלים את הבצק סביב המלית ואת הקצוות מקפלים כלפי מטה כך שמתקבלת רולדה סגורה מכל צדדיה.
5. מניחים את הרולדה בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180-170 מעלות ואופים במשך 17 דקות.
במידה ורוצים להוסיף למעלה שומשום, קצח או כל תוספת אחרת, יש להבריש קודם  את הבצק בביצה טרופה.
דרג: