רולדת גבינה

רולדת גבינה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורטל יוסף

דרג:
רולדת גבינה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת בצק עלים
  • חבילה פטריות
  • 200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 1 בצל
  • מלח
  • פלפל
  • כמון
  • 4 כפות שמן
  • רבע כוס קמח
  • לרוטב:
  • 50 גרם חמאה
  • שקית מרק פטריות של אסם
  • כוס וחצי מים חמים
  • 50 גרם פטריות שלמות

אופן הכנה:

1. במחבת מטגנים את הבצל ומוסיפים את הפטריות.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את הגבינה הבולגרית וגבינת הקשקבל ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה, הביצים והקמח.  מוסיפים את המלח, פלפל והכמון ומערבבים לעיסה אחת.
4. מרדדים את הבצק ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
5. בכל חלק יוצקים באמצע הבצק את מלית הגבינה, מגלגלים ובסוף מחברים לעיגול. מורחים עליו ביצה, אפשר גם שומשום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.
6. להכנת הרוטב: ממסירים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל ומביאים לרתיחה.  מנמיכים את האש, ומוסיפים את הפטריות, מבשלים עוד 5 דקות.
 

דרג: