רוטב שמנת, פטריות וארטישוק ירושלמי לפסטה

מתכון של שף שישדרג לכם את הרוטב לפסטה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ג’ורג’ו ספינו שף ובעלים מסעדת פסטה מיאה

דרג:
רוטב שמנת, פטריות וארטישוק ירושלמי לפסטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות פסטה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאה מלוחה
  • 5 שיני שום חצויות
  • 150 גרם ארטישוק ירושלמי נקי ופרוס ( כ- 2 יחידות)
  • 1/2 ק"ג פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 1/2 ליטר שמנת מתוקה
  • 50 גרם גבינת פרמזן ( 1/4 כוס)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

הכנה
1. ממיסים את החמאה, מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
2. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים עד שהוא מתחיל להתרכך.
3. מוסיפים את הפטריות. מבשלים תוך כדי ערבוב שרוב הנוזלים מתאדים.
4. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד לרתיחה.
5. מוסיפים את הפרמזן ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך.
דרג: