רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום

רוטב שניתן להוסיף לכל מיני מנות וישדרג אותן פלאים

מאת: אופיר הלפר

דרג:
רוטב שמנת עם נגיעות בזיליקום
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת שמנת לבישול (למרות שגם שמנת מתוקה זה בסדר)
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 2-4 קוביות בזיליקום קפוא (אפשר גם טרי אבל עדיף קפוא כדי לחסוך עבודה)
  • שום כתוש
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

הכנה
1. שמים שמן זית במחבת סיר עד שכל התחתית מכוסה.
כשהשמן מתחמם מעט, מוסיפים לתוכו את קוביות הבזיליקום וממסימים אותן ( עד שלא רואים יותר שזה היה קוביה. אם משתמשים בבזיליקום רגיל אז אפשר להוסיף אותו בשלב מאוחר יותר של המתכון). 
2. לאחר שהבזיליקום נמס, מוסיפים 1-2 כפיות של שום כתוש, לפי הטעם.
3. מערבבים את כל תכולת הסיר מחבת יחד ומוסיפים את כל מיכל השמנת.
4. מערבבים את כל החומרים יחד, ומוסיפים גם מלח , פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
5. לאחר שכל החומרים מתערבבים יחד, אפשר פשוט לחמם, למזוג על ספגטי פסטה שהוכנה מראש, ולהגיש.
6. ניתן לשמור את הרוטב לכ- 3 עד 4 ימים במקרר בתוך צנצנת זכוכית. לקישוט, ניתן לשים עלי בזיליקום טריים.
דרג: