רוטב פסטו

הפסטו הוא אחד הממרחים השימושיים ביותר שיש ואחד הקלים ביותר להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סולומון \

צילום: יהודה סולומון \

עיצוב: יהודה סולומון

דרג:
רוטב פסטו
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 1 מנה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 60 גרם גבינת פקורינו חתוכה לקוביות
  • 2 כפות צנוברים או אגוזי מלך (חשוב שיהיו טריים וטעימים)
  • 1 שן שום קטנה קלופה
  • קורט מלח
  • צרור גדול של גבעולי ריחן
  • ⅔ כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 15 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (לא הכרחי)

אופן הכנה:

1. שמים פקורינו, צנוברים או אגוזים, שום ומלח במכל של מעבד המזון. מפעילים בפולסים כדי לרסק את המצרכים לפירורים עדינים.
2. שוטפים את גבעולי הריחן ומנערים קלות. תולשים את עלי הריחן מהגבעולים ומוסיפים למכל. ממשיכים לעבד בפולסים עד שמתקבל רסק אחיד - עוצרים מדי פעם ומנקים את דופנות המכל במרית. 
3. מוסיפים מעט שמן, וממשיכים לעבד בלחיצות קצרות. ממשיכים להוסיף שמן - מעט בכל פעם - ומעבדים לתערובת אחידה אחרי כל הוספה. מדי פעם מנקים את דפנות המכל במרית. מוסיפים את מיץ הלימון. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. לקראת הסוף מוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות, ומעבדים רק עד שהיא נבלעת בתערובת.
4. מעבירים את הפסטו לצנצנות. יוצקים למעלה שכבה דקיקה של שמן זית, כדי למנוע התחמצנות. סוגרים במכסה אטום. הפסטו ישמר במקרר במשך שבוע עד עשרה ימים. 
טיפ: אפשר לחלק את הפסטו בין 3-2 צנצנות קטנות ולהקפיא חלק מהן. הפסטו ישמר בהקפאה כ־6 שבועות
דרג: